Nudle s pancettou a parmezánem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g těstovin - nudle
- 150 g pancetty
- 2 žloutky
- 4 lžíce plnotučného mléka
- 100 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule
- hrst bazalky
- 100 g cherry rajčátek
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Nudle s pancettou a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Ve wok pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku a česnek. Když česnek zavoní, přidáme na kostičky pokrájenou pancettu. V hrnečku promícháme žloutky, mléko, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř.
Do pánve přidáme scezené těstoviny, žloutkovou směs a řádně ji do těstovin vmícháme. Prohříváme asi 10 sekund a hned odstavíme z plotny, abychom jídlo neměli vysušené, ale pěkně vláčné. Do již hotových těstovin vmícháme překrojená rajčátka a nasekanou bazalku. Ihned podáváme.