Nudle s pancettou a parmezánem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin - nudle
150 g pancetty
2 žloutky
4 lžíce plnotučného mléka
100 g strouhaného parmezánu
1 stroužek česneku
1 malá cibule
hrst bazalky
100 g cherry rajčátek
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu. Ve wok pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku a česnek. Když česnek zavoní, přidáme na kostičky pokrájenou pancettu. V hrnečku promícháme žloutky, mléko, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř.

  2. Do pánve přidáme scezené těstoviny, žloutkovou směs a řádně ji do těstovin vmícháme. Prohříváme asi 10 sekund a hned odstavíme z plotny, abychom jídlo neměli vysušené, ale pěkně vláčné. Do již hotových těstovin vmícháme překrojená rajčátka a nasekanou bazalku. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!