Bramborovo - zelný salát
Recepty, PřílohySuroviny
- 400-450 g vařených brambor ve slupce
- 200 g kysaného zelí, okapaného
- 3 vařená vejce natvrdo
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- cca 150 g majonézy nebo v kombinaci se zakysanou smetanou
- sůl
- pepř mletý
Postup Bramborovo - zelný salát
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory a vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky, zelí překrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
Vše dáme do mísy, zakapeme hořčicí, majonézou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme do chladna alespoň na půl hodinky odležet.
Kdo chce odlehčenější verzi salátu, dá místo majonézy zakysanou smetanu nebo 1:1 s majonézou, pro ještě lehčí verzi můžeme salát pouze zakapat cca lžící oleje a promíchat.
Podáváme všude tam, kde podáváme bramborový salát, například ke karbanátkům, sekané, řízkům, pečenému kuřeti...