Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce
Recepty, SalátySuroviny
- 600 g očištěné, kůže zbavené volské tlamy (nebo hovězích líček)
- voda
- 1/8 l octa
- sůl
- 120 g kořenové zeleniny
- 1 malá cibule
- 2 bobkové listy
- 4 zrnka pepře (dala jsem 6)
- lžička hořčičných semínek
- Na zálivku:
- 1/10 l octa
- 1/16 l vývaru z masa
- 2 lžíce oleje
- lžička hořčice
- trošku soli, cukru a pepře
- lžička worcesterské omáčky
- 80 g cibule
- přidala jsem proti receptu 2-3 sladkokyselé okurky na tenké plátky
Postup Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí). Potom přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a koření a vaříme tak dlouho, až maso změkne.
Uvařené maso nakrájíme na velmi tenké lupínky, cibuli na drobné kostičky. V hrnku rozmícháme vývar s hořčicí a dochutíme octem a ostatními ingrediencemi na marinádu.
Nalijeme na salát, promícháme a necháme uležet přes noc. Podáváme s pečivem. Já jsem do salátu ještě přidala tence nakrájené sladkokyselé okurky.