Kuřecí / krůtí kousky v červené omáčce s medem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-3 kuřecí / krůtí prsa (nebo obojí)
- 1/2 pórku
- 1/2 cukety
- mletý kmín
- 1 malý rajský protlak
- 1 PL medu
- sůl
- olivový olej
Postup Kuřecí / krůtí kousky v červené omáčce s medem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, cuketu na kolečka.
Na pánvičce rozpálíme olivový olej a přidáme na něj maso. Osolíme, posypeme mletým kmínem a zprudka orestujeme ze všech stran.
Přidáme pórek a cuketu, promícháme a chvilku restujeme. Cuketa za chvilku pustí vodu, není třeba hned podlévat.
Potom podlejeme vodou a dusíme, než maso a cuketa změknou.
Přidáme malý rajský protlak a promícháme.
Přidáme med a promícháme.
Pokud je nutné, můžeme ještě dochutit solí, ale většinou to nutné nebude, rajský protlak dá jídlu poměrně výraznou chuť.
Necháme všechno ještě chvilku na plotně, aby se vytvořila omáčka a propojily chutě. Podáváme nejlépe s těstovinami.