Kuřecí / krůtí kousky v červené omáčce s medem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-3 kuřecí / krůtí prsa (nebo obojí)
1/2 pórku
1/2 cukety
mletý kmín
1 malý rajský protlak
1 PL medu
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, cuketu na kolečka.

  2. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a přidáme na něj maso. Osolíme, posypeme mletým kmínem a zprudka orestujeme ze všech stran.

  3. Přidáme pórek a cuketu, promícháme a chvilku restujeme. Cuketa za chvilku pustí vodu, není třeba hned podlévat.

  4. Potom podlejeme vodou a dusíme, než maso a cuketa změknou.

  5. Přidáme malý rajský protlak a promícháme.

  6. Přidáme med a promícháme.

  7. Pokud je nutné, můžeme ještě dochutit solí, ale většinou to nutné nebude, rajský protlak dá jídlu poměrně výraznou chuť.

  8. Necháme všechno ještě chvilku na plotně, aby se vytvořila omáčka a propojily chutě. Podáváme nejlépe s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!