Nudle s artyčoky a tuňákem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g nudlí (jakýkoliv typ krátkých nudlí)
4 artyčoky
2 konzervy tuňáka v oleji (každá po 80 g)
olivový olej panenský
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky očistíme, rozdělíme na čtvrtky a každý kousek příčné nakrájíme na proužky.

  2. Vložíme do oleje, osolíme a osmahneme (jen ale zlehka - NE do křupavá).

  3. Přidáme asi 100 ml vody a pod poklicí dusíme do měkká.

  4. Odklopíme a necháme vyvařit eventuální přebytek tekutiny.

  5. Mezitím otevřeme tuňáka, pořádně okapeme od oleje a v misce vidličkou rozdrtíme na malé kousky. Takto připravenou rybku vmícháme mimo oheň do připravených artyčoků.

  6. Smícháme s předem ve slané vodě uvařenými nudlemi a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!