Domací bramboračka
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- - 2 cibule
- - 2 mrkve
- - 1/2 celeru
- - 1 petržel
- - stroužek česneku
- - 0,5 kg brambor
- - majoránka
- bobkový list
- nové koření
- - sůl
- pepř
- - sušené houby
- - jíška (mouka, máslo)
- - 1,5 l Vody
Postup Domací bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme na 10 min.
Nakrájíme cibuli a mrkev na drobno a dáme smažit na másle v hrnci.
Po usmažení zalijeme 1,5 l vody a postupně přidáváme nakrájený celer a petržel a prolisovaný stroužek česneku. Necháme vařit a dáme koření, majoránku, nové koření a bobkový list.
Podle chuti dosolíme a dopepříme. Dále namočené houby přidáme a nakrájené brambory, které až budou uvařené zahustíme již připravenou jíškou. K tomu bílý chleba.