Pečené šišky... k omáčkám
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 400 g hrubé mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 400 ml vlažného mléka
- 2 kávové lžičky soli
- 1 kávová lžička cukru
- 1 ks vejce
- 50 g másla
Postup Pečené šišky... k omáčkám
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme hrubou a polohrubou mouku a sůl, uděláme důlek, osladíme a rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme lehce vlažné máslo a rozklepneme vejce.
Vypracujeme klasické hladké těsto a necháme cca hodinku kynout.
A kdo u toho umývá okna jako já, použije domácí pekárnu a suroviny do ní uloží jak je zvykem, tekuté, sypké a zapne program kynutá těsta.
Po vykynutí na desce rozdělíme na šest stejných dílků, prohněteme bochánky a uložíme na dokynutí na plech s papírem nebo pečící podložkou.
Necháme asi 20-30 minutek odpočívat (zhruba doba umytí velkého trojdílného okna:))), pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby vyhřáté na 185°C a pečeme dozlatova. Svoji šišku si každý bere do ruky, láme do talíře a zalévá kuřetem na paprice, vezme do ruky lžíci a......