Pažitko-vaječná svačinová pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 3 uvařená vejce na tvrdo
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 1 balení pomazánkového másla bez příchutě
- 1 sáčku majonézy Poličanka
- 20 g rozpuštěného másla
- sůl
- stroužek česneku
- lžička plnotučné hořčice
- pepř
Postup Pažitko-vaječná svačinová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Pomazánkové máslo smícháme s majonézou a rozpuštěným máslem.
Utřeme stroužek česneku (CZ) a přidáme se solí a hořčicí k máslu.
Uvařená vejce na tvrdo oloupeme, přepůlíme a na prkénku rozmačkáme vidličkou.
Pažitku opereme a nakrájíme na jemno. Vše přidáme do misky k máslové směsi a dobře promícháme.
Necháme vychladnout v lednici a podáváme s čerstvým křupavým pečivem.