Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg vepřových jater
Solamyl (jemný bramborový škrob)
1 větší cibule
12 ks cherry rajčátek
2 PL nasekané čerstvé bazalky
1 PL slunečnicových semínek (kdo nemá, nic se neděje)
2 PL sojové omáčky
trochu mletého pepře
tuk na smažení (olej, sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně z obou stran opepříme a poprášíme solamylem.

  2. Na větší pánvi rozehřejeme tuk a játra zprudka po 4 minutách z každé strany opečeme.

  3. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na osminky a oprané rajčátka na půlky.

  4. Po osmažení dáme játra stranou a ve výpeku orestujeme cibuli, přidáme slunečnicová semínka, nasekanou bazalku, rajčátka - 3 minutky zarestujeme, přidáme sojovou omáčku, vložíme zpět játra, podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut. Dochucovat nemusíme - bazalka, rajčátka a sojovka si už poradí.:-) Podáváme s rýží nebo uvařeným a na troše tuku opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!