Vepřová játra na bazalce a rajčatech
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 kg vepřových jater
- Solamyl (jemný bramborový škrob)
- 1 větší cibule
- 12 ks cherry rajčátek
- 2 PL nasekané čerstvé bazalky
- 1 PL slunečnicových semínek (kdo nemá, nic se neděje)
- 2 PL sojové omáčky
- trochu mletého pepře
- tuk na smažení (olej, sádlo)
Postup Vepřová játra na bazalce a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně z obou stran opepříme a poprášíme solamylem.
Na větší pánvi rozehřejeme tuk a játra zprudka po 4 minutách z každé strany opečeme.
Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na osminky a oprané rajčátka na půlky.
Po osmažení dáme játra stranou a ve výpeku orestujeme cibuli, přidáme slunečnicová semínka, nasekanou bazalku, rajčátka - 3 minutky zarestujeme, přidáme sojovou omáčku, vložíme zpět játra, podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut. Dochucovat nemusíme - bazalka, rajčátka a sojovka si už poradí.:-) Podáváme s rýží nebo uvařeným a na troše tuku opečeným bramborem.