Jahodovo smetanové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto: Na hluboký plech 40cm na 33cm
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 150 g moučkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- mléko na zředění dle potřeby
- Náplň:
- 2 kelímky kysané smetany
- 1 šlehačka
- 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
- práškový cukr dle chuti
- 410 g jahod (v konzervě)
- Domácí želatina:
- 1 jahodový pudink
- 3 lžičky cukru krystal
- (500 ml šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou)
Postup Jahodovo smetanové řezy
Postup přípravy receptu
-
Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění.
Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout.
Piškot lehce potřeme jah. džemem.
Náplň: vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Dáme zatuhnout do lednice.
Na konečnou želatinu svaříme šťávu, pudink a lehce osladíme. Na moučník lijeme vlažné.