Jahodovo smetanové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto: Na hluboký plech 40cm na 33cm
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
mléko na zředění dle potřeby
Náplň:
2 kelímky kysané smetany
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
práškový cukr dle chuti
410 g jahod (v konzervě)
Domácí želatina:
1 jahodový pudink
3 lžičky cukru krystal
(500 ml šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění.

  2. Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout.

  3. Piškot lehce potřeme jah. džemem.

  4. Náplň: vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Dáme zatuhnout do lednice.

  5. Na konečnou želatinu svaříme šťávu, pudink a lehce osladíme. Na moučník lijeme vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!