Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 – 400 vařeného uzeného masa (i z uzených žeber)
- 300 g vepřového plecka (krkovice nebo libovějšího bůčku)
- hladká mouka podle potřeby na zahuštění
- 1- 2 žemle
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku (lze vynechat)
- lžíce polohrubé mouky
- 2 bílky
- olej
Postup Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Vařené uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku současně s opraným nakrájeným syrovým vepřovým masem a se žemlí, zvlhčenou vodou (a vymačkanou). Umletou hmotu ochutíme pepřem, osolíme a zahustíme hladkou moukou. Té mouky by se nemělo dávat moc, aby to masům neubíralo příliš na chuti. Kdo chce, přidá i prolisovaný stroužek česneku.
Z fáše tvoříme karbanátky. Obalíme je v hrubé mouce, vkládáme je do ušlehaných bílků a opečeme na oleji po obou stranách.
Masa uzeného a vepřového by vždy mělo být 50% a 50% nebo ještě lépe, když je o trošku víc uzeného. Podáváme s hrachovou kaší, nakládanými okurkami a mísou zeleninového salátu.