Božský jablšpek
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 listové těsto (mražené nebo chlazené)
- 2 jablka
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 70 g farmářské slaniny
- sůl
- pepř
- vejce na potření
- kmín
Postup Božský jablšpek
Postup přípravy receptu
-
Zmrazené listové těsto necháme rozmrazit a vyválíme do tenka (nebo použijeme již na papíru vyválené těsto chlazené - nejlépe se mi osvědčilo to z Lidlu).
Plát rozdělíme na 6 čtverců a do jejich středu poklademe náplň: oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, proužky cibule, plátky česneku a kostičky slaniny smícháme a mírně osolíme a opepříme.
Vytvoříme šátečky (viz. foto), které na povrchu potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.