Vepřový plátek v pikantním koprovém těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 ks vepřového masa (kotleta, kýta, krkovička)
- 2 vejce
- sůl
- 2 lžičky kopru ve slaném nálevu
- 1 lžička harissa
- hladká mouka asi 3 lžíce
- olej na smažení
Postup Vepřový plátek v pikantním koprovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme rukou a nasolíme.
Připravíme si těstíčko = vejce mouku,kopr a harissu vyšleháme metličkou do hladké hmoty, do takové konzistence, aby těstíčko z masa skoro nestékalo. Těstíčko necháme asi 5 minut odležet.
Poté obalujeme plátky masa v těstíčku a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách.
Opečené maso dáme na zapékací talíř, přikryjeme alobalem a dáme ještě na 15 minut do rozehřáté trouby. Maso bude krásně měkoučké.