Vepřový plátek v pikantním koprovém těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřového masa (kotleta, kýta, krkovička)
2 vejce
sůl
2 lžičky kopru ve slaném nálevu
1 lžička harissa
hladká mouka asi 3 lžíce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme rukou a nasolíme.

  2. Připravíme si těstíčko = vejce mouku,kopr a harissu vyšleháme metličkou do hladké hmoty, do takové konzistence, aby těstíčko z masa skoro nestékalo. Těstíčko necháme asi 5 minut odležet.

  3. Poté obalujeme plátky masa v těstíčku a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  4. Opečené maso dáme na zapékací talíř, přikryjeme alobalem a dáme ještě na 15 minut do rozehřáté trouby. Maso bude krásně měkoučké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!