Jemný bramborový krém s liškami a slaninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g brambor
- hrst lišek
- 100 ml smetany
- 50 g libové anglické slaniny
- 1 litr vývaru
- 1 lžíce másla
- sůl
- petrželka
Postup Jemný bramborový krém s liškami a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko podlijeme vodou a dusíme je též doměkka. Udržujeme je teplé.
Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je a polévku zjemníme smetanou.
Slaninu nakrájíme na úzké proužky, nasucho je opečeme na pánvičce a necháme odsát tuk, nejlépe na kuchyňské papírové utěrce.
Polévku rozdělíme na talíře a do každého dáme opečenou slaninu, lišky a ozdobíme petrželkou.