Jemný vařený losos

Recepty, Ryby

Suroviny

Filet lososa bez kůže
karotka
petržel
celer
citron
nové koření
sůl
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nálev, ve kterém budeme lososa vařit.

  2. Do kastrůlku nalijeme vodu půl napůl s bílým vínem, osolíme, vhodíme pár kuliček nového koření, přidáme na plátky nakrájený citron, na kolečka či malé hranolky nakrájenou karotku, petržel a celer a přivedeme k varu. Vaříme, až je zelenina al dente.

  3. Poté vložíme lososa a povaříme asi pět, sedm minut. Můžeme servírovat.

  4. Varianta je rozmixovat část vývaru se zeleninou, vmíchat kousek másla a vzniklou omáčkou lososa přelít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!