Hovězí nudličky s cibulovo mrkvovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g hovězího masa – zadní
2 lžíce oleje
100 g cibule
Asi 500 ml hovězího vývaru
50 g mrkve
20 g červené čočky
Sůl
pepř
Drcený kmín
Bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky.

  2. Cibuli nakrájíme na klínky (na osminky).

  3. V pánvi rozpálíme olej a hovězí maso zprudka orestujeme.

  4. Osolíme, přidáme cibuli, zamícháme a podlijeme vývarem, aby bylo maso ponořené.

  5. Přidáme špetku pepře, drceného kmínu a 2 bobkové listy.

  6. Přiklopíme a dusíme 1 hodinu. Během dušení podléváme a promícháváme.

  7. Očištěnou mrkev nakrájíme na drobné kostky a spolu s čočkou vložíme do hrnce.

  8. Tekutinu z masa slijeme. Je třeba získat 350 ml tekutiny. Tudíž pokud je sosu málo, přilijeme vývar. Sos vlijeme k čočce s mrkví a dáme vařit.

  9. Když jsou suroviny měkké, rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka a přilijeme k masu, podle chuti dosolíme (na zjemnění lze přidat pár kostiček másla).

  10. Přílohou může být rýže, ale například také různé druhy knedlíků či těstoviny… Díky zahuštění omáčky červenou čočkou je jídlo vhodné i pro bezlepkovou dietu…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!