Tomatová česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 celý CZ česnek
1 plechovka loupaných rajčat v tomatu
špetička kaenského pepře
špetku muškátového oříšku
trochu bazalky
špetka chilli-kdo chce ostřejší dá více (nedala jsem sobě vůbec)
kousek nějaké uzeniny (dala jsem gothaj)
1 vejce
1 lžička šťávy z citronu
trošku oleje
masox (nemusí být)
petrželka
sůl
Můžeme použít krutony jak z chleba, tak osmažené rohlíky.

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky, uzeninu na malé čtverečky.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibuli s česnekem, vložíme loupaná rajčata celou plechovku, přidáme koření: kaenský pepř, muškátový oříšek, bazalku, dáme masox, kdo chce polévku ostřejší dá ještě chilli podle svého gusta a vaříme tak půl hodiny.

  3. V polovině vaření přidáme uzeninu, ještě vaříme, dochutíme solí, dáme citronovou šťávu, nakonec do vypnuté polévky pomalu vlijeme rozšlehané vajíčko a přidáme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!