Tomatová česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1 celý CZ česnek
- 1 plechovka loupaných rajčat v tomatu
- špetička kaenského pepře
- špetku muškátového oříšku
- trochu bazalky
- špetka chilli-kdo chce ostřejší dá více (nedala jsem sobě vůbec)
- kousek nějaké uzeniny (dala jsem gothaj)
- 1 vejce
- 1 lžička šťávy z citronu
- trošku oleje
- masox (nemusí být)
- petrželka
- sůl
- Můžeme použít krutony jak z chleba, tak osmažené rohlíky.
Postup Tomatová česnečka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky, uzeninu na malé čtverečky.
V hrnci na oleji osmažíme cibuli s česnekem, vložíme loupaná rajčata celou plechovku, přidáme koření: kaenský pepř, muškátový oříšek, bazalku, dáme masox, kdo chce polévku ostřejší dá ještě chilli podle svého gusta a vaříme tak půl hodiny.
V polovině vaření přidáme uzeninu, ještě vaříme, dochutíme solí, dáme citronovou šťávu, nakonec do vypnuté polévky pomalu vlijeme rozšlehané vajíčko a přidáme petrželku.