Makový s jahodami

Recepty, Dorty

Suroviny

TĚSTO:
200 g hladké mouky
½ kypřícího prášku
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 g tuku na pečení
1 vejce
NÁPLŇ:
500 g měkkého tvarohu
200 g krupicového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
3 vejce
100 g mletého máku
DOHOTOVENÍ:
200 g čerstvých jahod
1 balíček dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva.

  2. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce.

  3. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do chladna proležet.

  4. Dvě třetiny těsta rozválíme na kulatý plát a položíme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm.

  5. Propícháme ho vidličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C asi na 15 minut předpéct.

  6. Tvaroh rozmícháme s polovinou cukru, vanilkovým cukrem, žloutky a mákem na hustý krém.

  7. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh a zlehka po menších částech vmícháme do připraveného tvarohu.

  8. Ze zbylého těsta vyválíme obdélníkový pás a vyložíme jim obvod dortové formy.

  9. Formu naplníme tvarohovou náplní a vrátíme do trouby. Dort dopékáme ve vyhřáté troubě při 170° C asi 50 minut.

  10. Když vychladne, ozdobíme ho plátky čerstvých jahod a přelijeme želé připraveným podle návodu na obalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!