Krůtí kostky s liškami a kapary
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtí stehno
- 2 hrsti lišek (popř. hlívy nebo jiných hub)
- 2 PL kaparů
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 cibule
- 8 kuliček jalovce
- 1/2 KL drceného kmínu
- 2 PL hladké mouky
- kousek másla
- sůl
- pepř
- olej
Postup Krůtí kostky s liškami a kapary
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti.
Kostky masa zaprášíme moukou.
Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš, vložíme maso a opečeme dohněda.
Přidáme tymián, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme cca 15 minut.
Poté přihodíme houby a dusíme ještě 10 minut, pak dáme kapary a máslo.
Omáčku provaříme do požadované hustoty.