Obrácená marinovaná líčka
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 balíček mražených hovězích líček
- 2 cibule
- 300 ml suchého červeného vína (Modrý Portugal v mém případě)
- 1 PL hořčice se zeleným pepřem (Albert)
- špetka pálivé papriky
- tuk na pánev
- sůl dle chuti
Postup Obrácená marinovaná líčka
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.
Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).
Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.
Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou