Obrácená jablková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 180 g krupicového cukru
- 6−8 lžic polohrubé mouky
- 250 g nastrouhaných jablek
- skořice
- cukr na posypání
Postup Obrácená jablková roláda
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.
Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut.
Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme.
Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.