Obrácená jablková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
180 g krupicového cukru
6−8 lžic polohrubé mouky
250 g nastrouhaných jablek
skořice
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.

  3. Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut.

  4. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme.

  5. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!