Zelný guláš s uzeným masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g uzené krkovice
1/2 hlávky menšího zelí
velká cibule
lžíce uzené papriky
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
masový vývar
kmín
sůl
pepř
chilli pasta podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.

  2. Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a po po zamíchání zelí. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

  3. Vývaru tolik, aby byl zároveň s masem a zelím. Vaříme s občasným mícháním do změknutí zelí. Guláš dochutíme solí, pepřem a chilli. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!