Roládová kolečka v čokoládě
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- -4 vejce
- -50 g mléka
- -50 g oleje
- -70 g cukru
- -80 g hladké mouky
- -špetka soli
- Krém:
- -200 ml smetany na šlehání
- -30 g moučkového cukru
- -1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
- Dokončení:
- -150-200 g čokolády na vaření
Postup Roládová kolečka v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr. Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut.
Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečícího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme, piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout.
Krém: Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně, opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice.
Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.