Roládová kolečka v čokoládě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
-4 vejce
-50 g mléka
-50 g oleje
-70 g cukru
-80 g hladké mouky
-špetka soli
Krém:
-200 ml smetany na šlehání
-30 g moučkového cukru
-1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
Dokončení:
-150-200 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr. Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut.

  2. Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečícího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme, piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout.

  3. Krém: Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně, opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice.

  4. Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!