Bramborová polévka s kyselým mlékem

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g brambor
trochu mléka
hrst sušených hub
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce sušených kvasnic
2-3 PL míchané mouky
sůl
pepř
pažitku
zakysanou smetanu
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibuľu, pridáme sušené kvasnice a huby namáčané v troche vody. Cibuľu podusíme, pričom podľa potreby 1-2-krát podlejeme trochou vody.

  3. Múku vyšľaháme v troche mlieka, nalejeme na dusené huby, pridáme zemiaky, za stáleho miešania povaríme, osolíme, okoreníme a odstavíme.

  4. Chlieb nakrájame na kocky a opražíme, pažítku nasekáme a spolu s kyslou smotanou pridáme do hotovej polievky pred podávaním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!