Vepřová chilli játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Suroviny:
300 g vepřových jater
1 lžíce kečupu
1 lžička grilovacího koření
1 lžička obyčejné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička chilli pasty
1 lžička sojové omáčky
1 lžička worcester omáčky
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky sušeného chilli

Postup přípravy receptu

  1. Játra nařežeme na cca 1cm silné plátky, přes folii opatrně rozklepeme, nařizneme kraje, aby se nám při vaření játra nekroutila. Všechny suroviny smícháme a játra vzniklou směsí potřeme.

  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra orestujeme z obou stran. Z každé strany cca minutu, dokud se nám nezatáhnout. Jakmile máme orestované, podlijeme 1,5 dl vody, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15-20 minut, dokud játra nezměknou. Můžeme postupně přilévat vodu, záleží na tom, kolik chcete mít šťávy. Vzniklou šťávičku můžeme trošku zahustit rozkvedlanou moukou s vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!