Vepřová chilli játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Suroviny:
- 300 g vepřových jater
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička obyčejné hořčice
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička chilli pasty
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička worcester omáčky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky sušeného chilli
Postup Vepřová chilli játra
Postup přípravy receptu
-
Játra nařežeme na cca 1cm silné plátky, přes folii opatrně rozklepeme, nařizneme kraje, aby se nám při vaření játra nekroutila. Všechny suroviny smícháme a játra vzniklou směsí potřeme.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra orestujeme z obou stran. Z každé strany cca minutu, dokud se nám nezatáhnout. Jakmile máme orestované, podlijeme 1,5 dl vody, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15-20 minut, dokud játra nezměknou. Můžeme postupně přilévat vodu, záleží na tom, kolik chcete mít šťávy. Vzniklou šťávičku můžeme trošku zahustit rozkvedlanou moukou s vodou.