Vepřové na víně s kapary a rozmarýnem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřová plec
- 150 ml červeného suchého vína
- 1-2 lžíce kaparů
- 1 lžička dijonské hořčice (nemusí být)
- větvička rozmarýnu
- vývar
- 100 ml smetany
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup Vepřové na víně s kapary a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla.
Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar, hořčici, rozmarýn a dusíme doměkka.
Dvacet minut před koncem vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, prošleháme, vložíme kapary a dokončíme.
Na závěr zjemníme smetanou.