Jemná domácí pomazánka z kuřecího masa a jatýrek
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 80 g uvařených drůbežích jater
- 1 polévková lžíce másla
- 1 vanička Lučiny
- špetka červené sypké papriky
- sůl
- čerstý mletý pepř
- 2 vejce uvařená natvrdo
- můžeme přidat i kari koření
- Na ozdobu:
- bylinky podle každého
- rajčátka
- brusinky
Postup Jemná domácí pomazánka z kuřecího masa a jatýrek
Postup přípravy receptu
-
Uvařené kuřecí maso a uvařená drůbeží játra z polévky necháme vychladnout.
Poté umeleme na masovém strojku nebo nasekáme najemno.
Uvařená vejce nastrouháme nahrubo.
K masu a jatýrkám přidáme změklé máslo, lučinu, špetku mleté červené papriky a a vše vyšleháme šlehačem do pěny.
Pomazánku osolíme, opepříme a necháme v chladu na chvíli uležet.
Kuřecí pomazánku mažeme na pečivo nebo na crackery a zdobíme rajčátkem nebo jinou barevnou zeleninou.