Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
3 hrnky žitné mouky
1 balíček sušeného droždí
3 ČL soli
2 ČL drceného kmínu
3 hrnky vlažné vody
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, špetky cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek.

  2. Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí.

  3. Do rozpáleného pekáčku vložíme bochníček a pečeme 10 -15 minut s pokličkou (na 220 stupňů) a pak ještě dopékáme dozlatova (na 200 stupňů) bez pokličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!