Králík smažený v troubě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
sádlo
sůl
Trojobal:
hladká mouka
vajíčko
strouhanka
Dále:
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem - klidně tam můžou být kousky sádla.

  2. Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme ho do pekáčku a polijeme rozpuštěným sádlem.

  3. Pekáček přikryjeme víkem a dáme do rozpálené trouby. Necháme při 200-220 stupních cca 10-15 minut, než zavoní.

  4. Poté králíka polijeme mlékem, ztlumíme troubu na 150 stupňů a přikrytého pečeme, než je králík měkký. Každých cca 30 minut králíka z vrchní strany polijeme. Neotáčíme ho.

  5. Když je králík měkký, můžeme odklopit víko a zvýšit stupně na 200 (pro barvu).

  6. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!