Králík smažený v troubě
Recepty, Jiné masoPostup Králík smažený v troubě
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem - klidně tam můžou být kousky sádla.
Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme ho do pekáčku a polijeme rozpuštěným sádlem.
Pekáček přikryjeme víkem a dáme do rozpálené trouby. Necháme při 200-220 stupních cca 10-15 minut, než zavoní.
Poté králíka polijeme mlékem, ztlumíme troubu na 150 stupňů a přikrytého pečeme, než je králík měkký. Každých cca 30 minut králíka z vrchní strany polijeme. Neotáčíme ho.
Když je králík měkký, můžeme odklopit víko a zvýšit stupně na 200 (pro barvu).
Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.