Kedluben smažený v kukuřičné strouhance
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší kedluben
- 2 vejce (žloutky)
- 2-3 lžíce vody nebo podle potřeby
- 2-3 lžíce hladké mouky i méně podle potřeby
- kukuřičná strouhanka na obalení
- olej (na potření pečícího papíru a pokapání kedluben)
- sůl
Postup Kedluben smažený v kukuřičné strouhance
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu.
Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší těstíčko a plátky kedluben v nich obalíme.
Pak hned vložíme do kukuřičné strouhanky, rukama strouhanku přitlačíme ze všech stran.
Obalené kedlubny vložíme na olejem pomazaný pečící papír do předehřáté trouby. Můžeme ještě zvrchu každý kousek malinko pokapat olejem.
Pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.