Kedluben smažený v kukuřičné strouhance

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší kedluben
2 vejce (žloutky)
2-3 lžíce vody nebo podle potřeby
2-3 lžíce hladké mouky i méně podle potřeby
kukuřičná strouhanka na obalení
olej (na potření pečícího papíru a pokapání kedluben)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu.

  2. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší těstíčko a plátky kedluben v nich obalíme.

  3. Pak hned vložíme do kukuřičné strouhanky, rukama strouhanku přitlačíme ze všech stran.

  4. Obalené kedlubny vložíme na olejem pomazaný pečící papír do předehřáté trouby. Můžeme ještě zvrchu každý kousek malinko pokapat olejem.

  5. Pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!