Tvarohová bublanina s rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 200 g rostlinného tuku (Hera)
- 150 g moučkového cukru
- 500 g tvarohu
- 350 g krupice
- 1 dcl mléka
- citronová kůra
- šťáva z citronu
- 500 g ovoce (osvědčený mám červený a černý rybíz)
Postup Tvarohová bublanina s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Tuk smíchám s cukrem, přidám žloutky a tvaroh. Hmotu rozředíme mlékem a přisypu krupici, nastrouhám kůru a vymačkám šťávu z dobře umytého citronu. Z bílků ušlehám tuhý sníh a přimíchám ho ke směsi.
Vše dám na vymazaný a vysypaný plech strouhankou. Navrch ovoce. Vložím do předehřáté trouby a peču 40-50 minut na 180°C (elektrická trouba).
Po upečení posypu moučkovým a vanilkovým cukrem.