Netradiční karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1/2 květáku
1 cibule
1 lahůdková cibulka
2 stroužky česneku
50 ml smetany 33%
1 vejce
50 g tvrdého sýra
50 g Nivy
pažitka
sůl
Trojobal:
mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy a smícháme s drobně nakrájenou cibulí i lahůdkovou cibulkou, propasírovaným česnekem, dáme nastrouhané sýry, přidáme propasírovaný česnek a smetanu, osolíme, všechno promícháme a necháme přes noc v lednici(není nutné, ale lépe se obaluje).

  2. Druhý den si ovaříme květák, nakrájíme ho a přidáme k masu a hodně rukama promačkáme a zamícháme až je směs jemná.

  3. Tvarujeme koule, obalíme v trojobalu a hned v mouce zmáčkneme dlaní, aby tvar byl jako karbanátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!