Pstruh lososovitý v pikantní petrželkové omáčce
Recepty, RybySuroviny
- 2 filátka ze pstruha
- citronová šťáva
- lžíce másla + lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 100 -150 ml smetany ke šlehání
- lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce zeleného nakládaného pepře
- 3 lžíce nakrájené zelené petrželky
Postup Pstruh lososovitý v pikantní petrželkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omytá a očištěná filé osolíme a pokapeme citronem. Rozpustíme máslo a filé opečeme z každé strany 3-4 minuty. Začínáme kůži dolů.
Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku je-li třeba přidáme kousek másla a přisypeme pepř. Orestujeme a zalijeme smetanou.
Do smetany dáme rybí omáčku a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Na talíři podáváme filé částečně polité omáčkou a se zeleninovou přílohou.