Pstruh lososovitý v pikantní petrželkové omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filátka ze pstruha
citronová šťáva
lžíce másla + lžíce oleje
sůl
pepř
100 -150 ml smetany ke šlehání
lžíce rybí omáčky
1 lžíce zeleného nakládaného pepře
3 lžíce nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a očištěná filé osolíme a pokapeme citronem. Rozpustíme máslo a filé opečeme z každé strany 3-4 minuty. Začínáme kůži dolů.

  2. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku je-li třeba přidáme kousek másla a přisypeme pepř. Orestujeme a zalijeme smetanou.

  3. Do smetany dáme rybí omáčku a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Na talíři podáváme filé částečně polité omáčkou a se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!