Marinovaná hlíva ústřičná se zeleným pepřem

Recepty, Houby

Suroviny

1 větší trs hlívy ústřičné
100 ml olivového oleje
hrubá mořská sůl na naložení
15 g naloženého zeleného pepře
cca 400 ml vinného octa
3 stroužky česneku
4 snítky tymiánu nebo sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm po plátcích očištěnou hlívu na dobu cca 5 minut. Orestované houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské utěrce okapat. Houby osolíme a poklademe do ploché misky. Zrníčka naloženého zeleného pepře přelijeme horkou vodou, necháme namočené - cca minutu, necháme okapat a vidličkou pepř trochu rozmačkáme.

  2. Pak rozmačkaný pepř smícháme s octem a s olejem, co nám zbyl. Pokrájíme česnek na plátky a nasekáme najemno. Přidáme otrhané lístky tymiánu a přidáme do pepřové marinády. Touto připravenou marinádou pokapeme ještě teplé plátky hlívy a misku s hlívou dáme na cca 5 - 6 hodin do chladu odležet

  3. Houby po této době dáme na talířky, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenou bagetkou nebo opečeným chlebem (jako topinku). Moc dobré a i zdravé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!