Thajská kuřecí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí řízky
- hrst žampionů
- 2 chilli papričky
- 1 litr silného drůbežího vývaru
- 165 ml kokosového mléka (malá konzerva)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor (cca 4 cm)
- limetka
- olivový olej
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Thajská kuřecí polévka
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, kousky kuřecího masa a žampiony. Necháme maso zatáhnout, zalijeme vývarem, vložíme zázvor, chilli papričku, obojí jemně nakrájené a necháme společně vařit cca 25 minut.
Na závěr přilijeme kokosové mléko a dochutíme limetkou a solí.
Polévku rozdělíme do misek a do každé přidáme plátky čerstvé chilli papričky a posypeme koriandrem.