Krkovičkový plátek s restovanou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovice
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- 5 stroužků česneku
- olej na pánev
- 1/2 mladé cukety
- 2 mrkve
- 1 velká cibule
- 3 žampiony
- cherry rajčátka
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce másla
- bazalka
- tymián
- sůl
- pepř
- worchester
Postup Krkovičkový plátek s restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem. Dáme do ledničky alespoň na 1-2 hodiny uležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme doměkka a dozlatova. Maso z pánve vyjmeme, výpeček zjemníme máslem a vložíme na půl kolečka nakrájenou mrkev, cuketu, cibuli a na plátky nakrájené žampiony, promícháme.
Počkáme, až zelenina pustí šťávu, osolíme a opepříme ji, pak vložíme plátky česneku a nakonec rozkrojená rajčátka, větvičku tymiánu a několik plátků bazalky.
Zakápneme worchesterem a restujeme, dokud se všechna šťáva nevydusí a dokud nebude zelenina měkká a nahnědlá. Dochutíme podle své chuti. Nakonec do pánve vrátíme opečené plátky masa, prohřejeme je a odstavíme z ohně.