Polévka s kabanosem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 Větší cibule
- 2 velké mrkve
- 250 g kapusty
- 2 stroužky česneku
- 80 g rýže
- sůl
- 3 lžičky oleje
- 1 lžička mleté papriky (dala jsem půl sladké a půl pálivé)
- 1 500 ml vývaru (použila jsem hovězí gurmánský bujon od maggi)
- 1 lžička sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
- 200 g kabanosu
- pepř
Postup Polévka s kabanosem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Mrkev s kapustou očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka kapustu na nudličky. Česnek oloupeme a utřeme se solí, rýži propereme pod tekoucí vodou a v osolené vodě uvaříme scedíme a necháme okapat.
V hrnci na oleji si osmahneme cibuli přidáme mrkev a restujeme asi 10 minut zaprášíme paprikou zasmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Přidáme kapustu vaříme zhruba 10. minut přidáme na kostky nakrájený kabanos necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem, česnekem, vsypeme rýži odstavíme a podáváme.