Polévka s kabanosem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 Větší cibule
2 velké mrkve
250 g kapusty
2 stroužky česneku
80 g rýže
sůl
3 lžičky oleje
1 lžička mleté papriky (dala jsem půl sladké a půl pálivé)
1 500 ml vývaru (použila jsem hovězí gurmánský bujon od maggi)
1 lžička sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
200 g kabanosu
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Mrkev s kapustou očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka kapustu na nudličky. Česnek oloupeme a utřeme se solí, rýži propereme pod tekoucí vodou a v osolené vodě uvaříme scedíme a necháme okapat.

  2. V hrnci na oleji si osmahneme cibuli přidáme mrkev a restujeme asi 10 minut zaprášíme paprikou zasmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  3. Přidáme kapustu vaříme zhruba 10. minut přidáme na kostky nakrájený kabanos necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem, česnekem, vsypeme rýži odstavíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!