Králík na česneku II.

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík bez žeber a krku
slanina
česnek alespoň 1 palička
sůl
sádlo
větší cibule
celý pepř
voda
hladká mouka
vývar (Masox)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem.

  2. Na sádlo dáme na plátky krájenou cibuli, přidáme celý pepř a společně orestujeme, až je cibule růžová.

  3. Na základu necháme zatáhnout maso, osolíme a podlijeme vodou.

  4. Pečeme (dusíme) v troubě do měkka.

  5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (masox), prošleháme a provaříme.

  6. Hotovou šťávu procedíme na maso, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!