Králík na česneku II.
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králík bez žeber a krku
- slanina
- česnek alespoň 1 palička
- sůl
- sádlo
- větší cibule
- celý pepř
- voda
- hladká mouka
- vývar (Masox)
Postup Králík na česneku II.
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem.
Na sádlo dáme na plátky krájenou cibuli, přidáme celý pepř a společně orestujeme, až je cibule růžová.
Na základu necháme zatáhnout maso, osolíme a podlijeme vodou.
Pečeme (dusíme) v troubě do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (masox), prošleháme a provaříme.
Hotovou šťávu procedíme na maso, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.