Cizrnový salát s houbovým tofu dresingem

Recepty, Saláty

Suroviny

120 g suché cizrny (nebo 240 g sterilované)
160 g vařené červené řepy
80 g ledového salátu
Dresing:
60 g tofu
100 g žampionů
1 menší cibule (40 g)
olivový olej
tymián
1 lžička římského kmínu
sůl
pepř
bobkový list
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme namočenou alespoň na 12 hodin ve vodě.

  2. Vodu vyměníme a spolu s 2 lístky bobkového listu uvaříme doměkka.

  3. Římský kmín rozdrtíme spolu s větší špetkou tymiánu. Cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno.

  4. Na lžíci oleje dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme žampiony, římský kmín s tymiánem a tofu. Asi minutu společně opékáme na mírném ohni a poté podlijeme 8 cl vody.

  5. Osolíme, lehce opepříme a necháme dusit.

  6. Když se voda z poloviny vypaří, stáhneme z plotny. Necháme směs lehce zchladnout a poté rozmixujeme dohladka.

  7. Řepu nakrájíme na drobné kostky. Ledový salát natrháme nebo nakrájíme (keramickým nožem – kvůli oxidaci) na malé kousky (popř. úzké proužky).

  8. Cizrnu v míse promícháme se lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a nakonec vmícháme červenou řepu.

  9. Salát vložíme do misky a pokapeme dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!