Cizrnový salát s houbovým tofu dresingem
Recepty, SalátySuroviny
- 120 g suché cizrny (nebo 240 g sterilované)
- 160 g vařené červené řepy
- 80 g ledového salátu
- Dresing:
- 60 g tofu
- 100 g žampionů
- 1 menší cibule (40 g)
- olivový olej
- tymián
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- pepř
- bobkový list
- citronová šťáva
Postup Cizrnový salát s houbovým tofu dresingem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu necháme namočenou alespoň na 12 hodin ve vodě.
Vodu vyměníme a spolu s 2 lístky bobkového listu uvaříme doměkka.
Římský kmín rozdrtíme spolu s větší špetkou tymiánu. Cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno.
Na lžíci oleje dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme žampiony, římský kmín s tymiánem a tofu. Asi minutu společně opékáme na mírném ohni a poté podlijeme 8 cl vody.
Osolíme, lehce opepříme a necháme dusit.
Když se voda z poloviny vypaří, stáhneme z plotny. Necháme směs lehce zchladnout a poté rozmixujeme dohladka.
Řepu nakrájíme na drobné kostky. Ledový salát natrháme nebo nakrájíme (keramickým nožem – kvůli oxidaci) na malé kousky (popř. úzké proužky).
Cizrnu v míse promícháme se lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a nakonec vmícháme červenou řepu.
Salát vložíme do misky a pokapeme dresingem.