Kuřecí steak s cizrnovým pyré
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí plátky
- 4 vyzrálá rajčata
- 2 lžíce černých oliv
- 50 ml bílého suchého vína
- čerstvé oregano
- 1 lžíce studeného másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Cizrnové pyré:
- 150 g cizrny, namočené přes noc
- hladkolistá petržel
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí steak s cizrnovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a steaky zprudka opečeme. Vložíme rajčata, lístky oregana, podlijeme vínem a společně podusíme. Víno necháme vyvařit, přidáme olivy a necháme je prohřát. Na závěr zjemníme studeným máslem a už nevaříme.
Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Vodu z vaření nevyléváme. Cizrnu vložíme do mixéru, přilijeme trochu vody z vaření, osolíme a rozmixujeme na jemné pyré. Zjemníme olivovým olejem, zakápneme citronovou šťávou a vmícháme jemně nasekanou hladkolistou petržel. Dochutíme pepřem.