Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g vařené cizrny (příp. konzerva)
5 rajčat
3 hrsti nakrájených mladých listů mangoldu (příp. špenátu)
1-2 PL olivového oleje
5 - 6 stroužků česneku
sůl
pepř černý mletý
citrón - šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.

  2. Na olej pretlačíme cesnak, necháme zavoňať, pridáme umyté, prekrájané listy mangoldu (bez rapíkov), osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.

  3. Zmiešame cícer, umyté pokrájané paradajky, vychladnutý mangold, pokvapkáme citrónom. Necháme odstáť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!