Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g vařené cizrny (příp. konzerva)
- 5 rajčat
- 3 hrsti nakrájených mladých listů mangoldu (příp. špenátu)
- 1-2 PL olivového oleje
- 5 - 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř černý mletý
- citrón - šťáva
Postup Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.
Na olej pretlačíme cesnak, necháme zavoňať, pridáme umyté, prekrájané listy mangoldu (bez rapíkov), osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.
Zmiešame cícer, umyté pokrájané paradajky, vychladnutý mangold, pokvapkáme citrónom. Necháme odstáť.