Ravioli plněné masem s italskou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Ravioli:
200 g hladké mouky
2 vejce
sůl
Masová náplň:
asi 250 g masa
špetka muškátového květu
koriandr
sůl
hladká mouka
Omáčka:
500 g pasírovaných rajčat
koření na pizzu Vitana
kostka bujónu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto na ravioli (je zde mnohokrát uvedené). Z mouky smíchané se solí a vajec zpracujeme pevné těsto, které ještě nechávám asi 20 minut odpočinout zakryté fólií (nebo dám do mikrotenového sáčku) při pokojové teplotě. Těsto tak krásně zvláční a lépe se s ním pracuje. Poté z něj vyválím tenkou placku a vykrajuji kolečka, která plním masem.

  2. To si připravím tak, že maso (já použiji špičky a odřezky vepřové kýty, které mi vzniknou zpracováním a porcováním masa, které si přinesu z řeznictví), nakrájím na co nejmenší kousíčky a dám do hrnce. Pokud používám vepřové, nepřidávám olej, tuk se krásně vyškvaří! Pod bílé maso je dobré trochu oleje kápnout. Okořením a na mírném ohni za občasného míchání podusím maso do měkka. Před vypnutím lehce popráším hladkou moukou, která vstřebá tuk a šťávu, kterou maso pustilo. (Není toho moc, ale byla by škoda o tu chuť přijít.)

  3. Takto připravenou směsí plníme ravioli, které následně vaříme v osolené vodě 10 minut.

  4. A nakonec omáčka, která je také velmi rychlá: Do hrnce nalijeme protlak, dle chuti přidáme koření na pizzu (nešetřím), sůl dle chuti a přivedu k varu. Vhodím kostku Masoxu nebo bujónu a za stálého míchání počkám, dokud se úplně nerozpustí. Ještě asi 3 minuty povařím a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!