Kopřivová polévka II.

Recepty, Polévky

Suroviny

kousek másla
1-2 lžíce hladké mouky
cibule
vývar
sůl
pepř
1-2 mrkve
3 brambory
větší hrst mladých kopřiv
5 lžic smetany
kapka octu
vejce
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Na másle lehce osmahneme krájenou cibuli, pak i mouku, zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s kostičkami brambor.

  2. Přidáme sůl, pepř, kolečka mrkve, povaříme a ke konci vsypeme drobně krájené kopřivy i s libečkem. Velice slabounce okyselíme.

  3. Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme. Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!