Kopřivová polévka II.
Recepty, PolévkySuroviny
- kousek másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- cibule
- vývar
- sůl
- pepř
- 1-2 mrkve
- 3 brambory
- větší hrst mladých kopřiv
- 5 lžic smetany
- kapka octu
- vejce
- libeček
Postup Kopřivová polévka II.
Postup přípravy receptu
-
Na másle lehce osmahneme krájenou cibuli, pak i mouku, zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s kostičkami brambor.
Přidáme sůl, pepř, kolečka mrkve, povaříme a ke konci vsypeme drobně krájené kopřivy i s libečkem. Velice slabounce okyselíme.
Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme. Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.