Guláš z králičího hřbetu s hrnkovým knedlíkem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králičí hřbet
- 1 cibule
- 50 g slaniny
- vývar z králičích kostí podle potřeby
- sladká mletá paprika
- gulášové koření
- sůl a pepř
- majoránka
- hladká mouka na zahuštění
- sádlo nebo olej
- Hrnkové knedlíky:
- 1 hrnek hrubé mouky
- lžička soli
- 1 hrnek mléka
- 2 žloutky
- 2 nakrájené rohlíky
- ze 2 bílků sníh
Postup Guláš z králičího hřbetu s hrnkovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme mletou papriku, gulášové koření, pak přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme.
Po chvíli restování podlijeme vývarem, přidáme majoránku a povaříme. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody nebo vývaru. Povaříme.
Všechny suroviny na knedlíky promícháme a přidáme ze dvou bílků sníh. Pak vymažeme sádlem nebo olejem 4 hrnky a naplníme do 3/4, dáme do hrnce, do kterého nalijeme vodu do poloviny oušek hrníčků a pod pokličkou vaříme. Od doby, kdy začne voda vařit, 30 minut.