Čarodějný králíček v římském hrnci

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
uzená slanina (nejlépe domácí)
fazolkové lusky (měla jsem čerstvé)
česnek
koření Čarodějka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozporcovaného králíka zlehka osolit, posypat kořením Čarodějka a nechat odležet do té doby, než se nacucne římský hrnec, nechávám, pro svůj klid 30 minut.

  2. Na dno hrnce dám plátky slaniny, fazolky pokrájené na větší kousky, česnek pouze překrájím na půlky a šup ho tam, uložím ušáčka, zaliji asi decinkou vody, přiklopím a nechám troubu udělat své.

  3. Po hodince zkontroluji, zda je maso měkké, pokud ne, nechám dodělat. Pokud ano, nechám odkryté a čekám až ušáček zlehka zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!