Pestré rizoto (Jambalaya)
Recepty, Mořské plodySuroviny
- směs mořských plodů
- vařené krevety
- kuřecí řízek
- uzenina (klobása, uzenka apod.)
- cibule
- čerstvé papriky
- řapíkatý celer
- česnek
- rajčata
- bobkový list
- mletá paprika
- kuřecí vývar
- rýže vhodná na rizoto
- petrželka
- olej
- sůl
- pepř
Postup Pestré rizoto (Jambalaya)
Postup přípravy receptu
-
Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme.
Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.