Slaný hrnkový koláč s treskou
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku horké vody
- 1/3 - 1/2 hrnku oleje
- špetka soli
- Náplň:
- pórek
- rozmarýn
- kečup
- treska (do jedné formy 3 filety)
- sůl
- mletý kmín
- tvrdý sýr
- petržel nať
- olej a hladká mouka na vymazání a vysypání formy
Postup Slaný hrnkový koláč s treskou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme vodu, olej, mouku a sůl. Vymícháme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odpočívat.
Pórek nakrájíme na půlkolečka, tvrdý sýr nastrouháme a smícháme s nakrájenou petrželkovou natí. Tresku zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V misce posolíme a posypeme mletým kmínem, pořádně promícháme.
Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Těsto natlačíme do formy tak, aby byly zvýšené okraje.
Posypeme rozmarýnem a nakrájeným pórkem. Pokapeme kečupem. Osolené a okmínované kousky tresky poklademe do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů.
Pečeme cca 20-30 minut, v polovině pečení zkusíme, jak moc je těsto upečené. Potom koláč posypeme sýrem s petrželkou, troubu ztlumíme na 150 a dáme dopéci na cca 10-15 minut.
Když je většina sýru rozpečená, podáváme.