Slaný hrnkový koláč s treskou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku horké vody
1/3 - 1/2 hrnku oleje
špetka soli
Náplň:
pórek
rozmarýn
kečup
treska (do jedné formy 3 filety)
sůl
mletý kmín
tvrdý sýr
petržel nať
olej a hladká mouka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vodu, olej, mouku a sůl. Vymícháme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odpočívat.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka, tvrdý sýr nastrouháme a smícháme s nakrájenou petrželkovou natí. Tresku zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V misce posolíme a posypeme mletým kmínem, pořádně promícháme.

  3. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  4. Těsto natlačíme do formy tak, aby byly zvýšené okraje.

  5. Posypeme rozmarýnem a nakrájeným pórkem. Pokapeme kečupem. Osolené a okmínované kousky tresky poklademe do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů.

  6. Pečeme cca 20-30 minut, v polovině pečení zkusíme, jak moc je těsto upečené. Potom koláč posypeme sýrem s petrželkou, troubu ztlumíme na 150 a dáme dopéci na cca 10-15 minut.

  7. Když je většina sýru rozpečená, podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!