Lososový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- olivový olej
- ořech másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- půl celeru
- 1 brambor
- světlá jíška
- 1 smetana ke šlehání
- 1 větší filet z čerstvého lososa
- petržel
- koriandr
- sůl
- pepř
- řapík celeru
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 1/4 zelené papriky
- 1/4 oranžové papriky
Postup Lososový krém
Postup přípravy receptu
-
Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a orestoval. Zalil vše vývarem z lososa a uvařil do změknutí.
Vývar jsem si připravil tak, že lososa jsem vložil do vroucí vody a pět minut povařil. Poté jsem rybu dal na stranu. Následně jsem rozmixoval uvařenou zeleninu. Poté jsem přidal nadrobno nakrájený řapík a všechny papriky, taktéž drobně nakrájené, a uvařil doměkka.
Přidal jsem na větší kousky nakrájeného lososa, sekanou petržel a koriandr, zahustil světlou jíškou, zalil smetanou na šlehání a nechal projít varem. Krém jsem podával s krutonky z bílého pečiva.