Lososový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

olivový olej
ořech másla
1 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
půl celeru
1 brambor
světlá jíška
1 smetana ke šlehání
1 větší filet z čerstvého lososa
petržel
koriandr
sůl
pepř
řapík celeru
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
1/4 zelené papriky
1/4 oranžové papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a orestoval. Zalil vše vývarem z lososa a uvařil do změknutí.

  2. Vývar jsem si připravil tak, že lososa jsem vložil do vroucí vody a pět minut povařil. Poté jsem rybu dal na stranu. Následně jsem rozmixoval uvařenou zeleninu. Poté jsem přidal nadrobno nakrájený řapík a všechny papriky, taktéž drobně nakrájené, a uvařil doměkka.

  3. Přidal jsem na větší kousky nakrájeného lososa, sekanou petržel a koriandr, zahustil světlou jíškou, zalil smetanou na šlehání a nechal projít varem. Krém jsem podával s krutonky z bílého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!