Štíhlá pizza
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 20 g hladké mouky
- 1/2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- 220-250 ml vody
- Bylinkové sugo:
- 1/2 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g (tj. polovina plechovky) loupaných rajčat
- 1/2 stroužku česneku
- Tymián
- bazalka
- oregano
- Sůl
- Náplně:
- 1) Tofu
- cherry rajčata
- olivy
- 2) Tuňák
- jarní cibulka
- parmazán
- 3) Sušená šunka
- cuketa
- houby
- parmazán
- 4)(Další chutě jsou na vás:)
Postup Štíhlá pizza
Postup přípravy receptu
-
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.
Připravíme si bylinkové sugo:
Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.
Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na pizzu“ dávat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečícím papírem.
Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7-10 minut zapéct.