Štíhlá pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
100 g celozrnné pšeničné mouky
20 g hladké mouky
1/2 lžíce olivového oleje
Sůl
220-250 ml vody
Bylinkové sugo:
1/2 cibule
1 lžíce olivového oleje
200 g (tj. polovina plechovky) loupaných rajčat
1/2 stroužku česneku
Tymián
bazalka
oregano
Sůl
Náplně:
1) Tofu
cherry rajčata
olivy
2) Tuňák
jarní cibulka
parmazán
3) Sušená šunka
cuketa
houby
parmazán
4)(Další chutě jsou na vás:)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.

  2. Připravíme si bylinkové sugo:

  3. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

  4. Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.

  5. Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na pizzu“ dávat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečícím papírem.

  6. Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7-10 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!