Zapečená vinná klobása v brambůrkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g vinné klobásy
brambory (počet tak, aby plátky pokryly dno a povrch zapékací mísy)
grilovací koření
česnek
bylinky
důl
pepř
kmín
smetana ke šlehání 500 g

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách.

  2. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory nakrájíme na plátky.

  3. Zapékací misku pokryjeme plátky brambor, osolíme, opeříme, posypeme kmínem a česnekem s bylinkami.

  4. Na brambory narovnáme špalíčky klobásy a na ně opět plátky brambor, které posolíme, opepříme a okmínujeme. Pokapeme olejem.

  5. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 25 minut.

  6. Po této době zalijeme smetanou a dopečeme do zrůžovění povrchu, asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!