Zapečená vinná klobása v brambůrkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g vinné klobásy
- brambory (počet tak, aby plátky pokryly dno a povrch zapékací mísy)
- grilovací koření
- česnek
- bylinky
- důl
- pepř
- kmín
- smetana ke šlehání 500 g
Postup Zapečená vinná klobása v brambůrkách
Postup přípravy receptu
-
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách.
Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory nakrájíme na plátky.
Zapékací misku pokryjeme plátky brambor, osolíme, opeříme, posypeme kmínem a česnekem s bylinkami.
Na brambory narovnáme špalíčky klobásy a na ně opět plátky brambor, které posolíme, opepříme a okmínujeme. Pokapeme olejem.
Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 25 minut.
Po této době zalijeme smetanou a dopečeme do zrůžovění povrchu, asi 15 minut.